Home » SIMPOZIJ O DALJINSKOM ISTRAŽIVANJU, SPLIT 1999.

SIMPOZIJ O DALJINSKOM ISTRAŽIVANJU, SPLIT 1999.

GLOBE, kao znanstveno-obrazovni program okuplja i povezuje edukatore i znanstvenike. Godišnji sastanci (konferencije) i tečajevi prilika su za komunikaciju znanstvenika s ostalim sudionicima Programa GLOBE. GLOBE simpoziji zamišljeni su kao prilika susreta i međusobnih rasprava znanstvenika za određeno područje te provjera izvodljivosti pojedinih protokola u školama.
Budući da je krajem 20. stoljeća daljinsko istraživanje bilo relativno novo znanstveno područje, u kojem su se satelitske tehnologije susretale s novim mogućnostima ICT i internetskih servisa, jedan od prvih GLOBE simpozija bio je upravo o daljinskom istraživanju.
Za odredište je odabrana Hrvatska i to Split, a domaćin je bila Pomorska škola, Split – jedna od prve dvije GLOBE škole u Hrvatskoj.
U stručno-znanstvenom dijelu simpozija, rame uz rame s američkim znanstvenikom, sudjelovao je i hrvatski znanstvenik dr. sc. Vladimir Kušan.
Drugi cilj ovog simpozija bio je povezati znanstvena istraživanja i edukaciju za provedbu GLOBE protokola o kartiranju zemljišnog pokrova.

split plakat

domaćini s čelnicima

Fotografije snimio: Zoran Ikica