Home » RAD U ORGANIZACIJSKIM ODBORIMA

RAD U ORGANIZACIJSKIM ODBORIMA

S obzirom da je od prve svjetske učeničke konferencije u Helsinkiju 1998., GLOBE program narastao i proširio se na mnogi više zemalja, organizacija sljedeće GLOBE konferencije (GLOBE Learning Expedition) GLE – Šibenik, 2003. bila je veliki izazov i pothvat. Stoga je prvi uži organizacijski odbor sazvan u Washingtonu 2001. godine, s tim da je dogovoreno partnerstvo u organizaciji između GLOBE ureda i Hrvatske. S hrvatske su strane, uz Ministarstvo prosvjete i športa i Zavoda za školstvo bila uključena i druga ministarstva i institucije jer se posebna pozornost trebala posvetiti sigurnosti gostiju, osiguravanju viza za sudionike iz zemalja za koje su bile potrebne. Važnu i vrijednu pomoć pružila je vojska koja je organizirala postavljanje stolova i šatora za ručak na Slapovima Krke te brodski prijevoz sudionika na otok Obonjan.
Hrvatski Telekom omogućio je čvrstu internetsku vezu i hotelu Solaris, kao i funkcioniranje internet cafea tijekom konferencije.
Grad Šibenik i organizatori Međunarodnog dječjeg festivala, uvrstili su GLOBE večer u službeni program festivala.
Uspješnosti hrvatske organizacije uvelike je pridonio značajan broj sponzora koji su pridonijeli organizaciji na različite načine. U uspostavljanju te suradnje valja istaknuti veliku pomoć i značajnu ulogu člana organizacijskog odbora i GLOBE trenera Vinka Vučića, koji je od tog vremena pa do 2008. godine bio i zamjenik nacionalnog koordinatora.

Iskustvo u organizaciji i provedbi GLE – 2003. bio je razlog i povod da Diana Garašić bude pozvana sudjelovati u organizaciji i provedbi GLE – 2007. u Cape Townu/ Južna Afrika, kao član organizacijskog odbora, kojem je put bio financiran sredstvima GLOBE sponzora (GLOBE ureda).
Članstvo u organizacijskom odboru ponovilo se i za organizaciju GLE – 2018. u Irskoj, gdje je sudjelovanje Diani Garašić plaćeno kao članu Radne grupe za obrazovanje.