Home » Naše uspješne priče » Projekt “GLOBE Program Elementary K-4”

Projekt “GLOBE Program Elementary K-4”

Obavještavamo Vas o našem novom međunarodnom projektu Udruge “Znanstvenici amateri”: “GLOBE Program Elementary K-4”.

Projekt je pokrenut u svrhu stvaranje međunarodne mreže vrtića i razredne nastave koje implementiraju GLOBE aktivnosti i povezivanje GLOBE učitelja na cijeloj vertikali odgojno-obrazovnog sustava.

Elementary GLOBE je dio GLOBE programa namjenjen radu s djecom od nekih 4-11 godina starosti https://www.globe.gov/web/elementary-globe . U svijetu su vrtići većinom dio školskog sustava pa je i projekt pokrenut kao istraživanje koje će nam dati više informacija o tome kako Elementary GLOBE doživljavaju GLOBE učitelji u Hrvatskoj i svijetu i koje su GLOBE aktivnosti korisne i zanimljive djeci mlađe dobi. Manjak informacija i izvora o Elementary GLOBE aktivnostima i nepovezanost mreže GLOBE vrtića i škola je bio glavni razlog za pokretanje ovog projekta. Vjerujemo da će projekt pomoći novim GLOBE nastavnicima i odgojiteljima da lakše krenu u istraživanje GLOBE programa jer pridruživanjem projektu dobivaju podršku i priliku za suradnju.

Projekt “GLOBE Program Elementary K-4” sadrži arhivu izvora korisnih za rad na GLOBE aktivnostima sa djecom mlađe dobi, priliku za objavu GLOBE aktivnosti za svaki vrtić i školu sa razrednom nastavom koji se pridruži projektu i suradnju sa drugim GLOBE vrtićima i školama. Isto tako putem projekta povezujemo nove GLOBE odgojitelje i nastavnike sa iskusnijim GLOBE učiteljima iz cijelog odgojno-obrazovnog sustava putem podrške i mentoriranja.

Projekt je dizajniran putem tri platforme (web stranica, Wakelet i Facebook):

-Međunarodna web stranica GLOBE Progeam Elementary K-4“  sadrži glavne informacije o projektu https://bit.ly/3xwbhN2

-Na Wakelet platformi kreirali smo dva Wakelet profila :

a.) Međunarodni Wakelet profil na engleskom jeziku GLOBE Progeam Elementary K-4“ https://bit.ly/3wxgAL5  

koji nam služi za suradnju putem pojedinih kolekcija vrtića i škola  , te kao arhiva izvora korisnih za implementaciju GLOBE aktivnosti

b.) Hrvatski Wakelet profil „GLOBE  Program Hrvatska- vrtići i razredna nastava“  https://bit.ly/3e2lM2Q  koji nam služi za suradnju putem pojedinih kolekcija vrtića i škola Republike Hrvatske , te kao arhiva izvora korisnih za implementaciju GLOBE aktivnosti na hrvatskom jeziku

-Facebook grupe koristimo za razne objave i povezivanje (međunarodna facebook grupa na engleskom jeziku GLOBE Progeam Elementary K-4“  https://bit.ly/3e4yBtF i Facebook grupa na hrvatskom jeziku „GLOBE  Program Hrvatska- vrtići i razredna nastava“  https://bit.ly/3hvASAn )

 

Ako imate želju pomoći novim GLOBE učiteljima i odgojiteljima , slobodno se javite mailom na: vesnatu@hotmail.com (Vesna Lampić-vrtići) ili francicka88@gmail.com (Ivana Frančić-razredna nastava)