Home » Novosti » OŠ BANIJA IZ KARLOVCA POBJEDNIK U NATJEČAJU “VODA KOJU ŽELIMO” SVJETSKE MREŽE MUZEJA VODE

OŠ BANIJA IZ KARLOVCA POBJEDNIK U NATJEČAJU “VODA KOJU ŽELIMO” SVJETSKE MREŽE MUZEJA VODE

Preneseno s Facebook stranice Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac

Svjetska mreža muzeja vode ove godine organizirala je peto izdanje nagradnog natječaja “Voda koju želimo” (“The Water We Want”).
Prijavljen rad iz Osnovne škole Banija iz Karlovca od GLOBE grupe sa učenicima u dobi od 11-12 godina na čelu sa učiteljicama Ankicom Veseljić i Andrejom Gašparović osvojio je PRVO MJESTO u kategoriji video zapis i drugi mediji! 👏😊
Niže na linku možete vidjeti njihov video uradak.
Čestitamo učenicima i učiteljicama OŠ Banija na koje smo iznimno ponosni, jer vrijedno rade u sklopu svoje GLOBE grupe te redovito analiziraju kvalitetu vode rijeke Kupe, kao i bioraznolikost rijeke Kupe, a sve iz razloga jer žele sačuvati svoju omiljenu rijeku za buduće naraštaje, kako nam sami kažu u svome video uratku.
Pristiglo je 113 prijava preko 25 muzeja vode, od kojih je izabrano šest pobjednika kategorija.
Konačne pobjednike odabrao je međunarodni žiri sastavljen od članova Savjetodavnog vijeća, Odbora WAMU-NET mreže, nezavisnih edukatora i predstavnika UNESCO vodene obitelji.
Pobjednici su objavljeni danas, 17. lipnja, putem webinara, pri čemu su mladi finalisti imali priliku predstaviti svoje radove WAMU-NET muzejima.
Ovaj nagradni natječaj za mlade istražuje naše višestruko vodno nasljeđe (prirodno i kulturno, materijalno i nematerijalno) iz perspektive mladih kako bismo izgradili održiviju budućnost.
https://thewaterwewant.watermuseums.net/contest/exhibition-year-2024/all-other-media/
#visitkarlovac #aquariumkarlovac #aquatika #iqmdestination #twww #wamunet