Home » Novosti » Nastupi hrvatskih škola na Regionalnom GLOBE sastanku (5. – 7. listopada 2021.)

Nastupi hrvatskih škola na Regionalnom GLOBE sastanku (5. – 7. listopada 2021.)

Od 5. do 7. listopada 2021. održan je Regionalni GLOBE sastanak i to po drugi puta u online okruženju. To je dalo priliku uključivanja većeg broja učenika i edukatora iz GLOBE škola, što je zbog putovanja i troškova mnogo teže ostvariti kad su sastanci uživo.
Prvog dana GLOBE sastanka predstavile su se 4 hrvatske škole u okviru teme Dobrobit za okoliš: OŠ Valentin Klarin, Preko i OŠ Šime Budinića u Zadru, s prikazom pilotiramja projekta utvrđivanja prisutnosti mikroplastike u moru, zatim OŠ Dubovac s projektom “Tko je vidio krijesnice?” i OS Eugena Kumičića, Slatina s učeničkim animiranim filmom o klimatskim promjenama.
Drugog dana Regionalnog GLOBE sastanka, nastupile su Vesna Lampić i Ivana Frančić s prezentacijom projekta GLOBE program Elementary K – 4 i pozivom na uključenje vrtića i razredne nastave. Mentorica i učenica iz XV. gimnazije iz Zagreba prikazale su široki raspon GLOBE aktivnosti u redovitoj nastavi, a Marinela Labaš iz Škole za medicinske sestre Vrapče prikazala je kriterije vrednovanja projekata na našim regionalnim smotrama. Antonija i Krešimir Kojundžić iz dvije škole u Osijeku prikazali su rad na svojem projektu u suradnji škola sa stručnim institucijama.
Trećeg dana Regionalnog GLOBE sastanka, u sekciji “Hello, we are students”, nastupili su učenici i GLOBE učiteljice iz OŠ Banija, Karlovac, iz OŠ Josipa Pupačića, Omiš te iz Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik, govoreći o svojim projektima i GLOBE aktivnostima.
Svi nastupi zaslužuju velike pohvale i čestitke.
Sve su prezentacije bile zanimljive, iznimno dobro primljene od auditorija, pokrile su široki raspon tema i bile su drugačije od većine ostalih. Čestitke svima! Hrvatske su se škole i ovoga puta međunarodnoj zajednici predstavile u najboljem svjetlu.